Interview

Brama hoopt dat hij nog niet klaar is: Ik heb het er meer dan voor over

Brama hoopt dat hij nog niet klaar is: "Ik heb het er meer dan voor over"

30-12-2021 11:35

Wout Brama wil graag nog door als speler bij FC Twente, maar weet niet zeker of hij dat nog lang vol kan houden. Na zijn carrière als voetballer zou de 35-jarige Almeloër ervoor open staan om technisch directeur van de club te worden.

Brama speelde tussen 2005 en 2014 voor Twente en keerde in 2018 weer terug. Brama zou graag nog een jaar spelen voor de club waar hij veel voor voelt. "Maar ik hou me daar niet krampachtig aan vast", zegt hij tegen Huis aan Huis Enschede. "Prof zijn bij een club als FC Twente, daar moet je veel voor doen en voor laten. Maar ik heb het er meer dan voor over. Ik ga er vanuit dat ik hier mijn voetbalcarrière afsluit."

Het contract van Brama loopt in de zomer van 2022 af. "Over een nieuw contract is nog niet gesproken", zegt de veteraan. "Dat zal ergens in het voorjaar worden. Ik moet wel van waarde zijn voor het elftal. Maar ik heb goed op mijn lichaam gelet. En ik denk dat leeftijd zelfs een voordeel kan zijn."

"Iedereen roept wel dat ik technisch directeur moet worden, maar dat is wel een functie waar je klaar voor moet zijn", antwoordt Brama op de vraag of hij voor de functie openstaat. "Er is ook geen opleiding tot technisch directeur. Het lijkt me wel heel interessant en zeg nooit nooit en ik kan me er zo goed mogelijk op voorbereiden, maar nu ben ik nog speler, voor honderd procent."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!