Nieuws

Nieuwe klap voor Barça: weer drie spelers positief getest, totaal staat op negen

Nieuwe klap voor Barça: weer drie spelers positief getest, totaal staat op negen

30-12-2021 11:20

Ook Sergiño Dest, Philippe Coutinho en Ez Abde zijn positief getest op het coronavirus. FC Barcelona heeft te maken met een grote uitbraak van het virus en houdt niet veel van de selectie over voor het duel met Mallorca.

Begin deze week werd bekend dat Jordi Alba, Clement Lenglet en Dani Alves positief getest waren op het coronavirus. Woensdag kwamen daar ook Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti en Gavi nog bij. Nu kan er dus ook een streep door de nemen van Coutinho en Abde. Dest zou sowieso niet spelen vanwege een blessure.

Dest is niet de enige met een blessure bij Barcelona, waardoor en nog minder spelers beschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen Mallorca op zondag 2 januari. Sergi Roberto, Pedri, Memphis Depay, Ansu Fati en Martin Braithwaite kunnen allemaal niet in actie komen wegens blessures. Daarnaast in Sergio Busquets ook nog geschorst.

Of de wedstrijd tussen Barcelona en Mallorca door kan gaan zondag is nog niet bekend gemaakt door de Spaanse voetbalbond. Barça staat op de zevende plaats in La Liga, met 28 punten uit achttien gespeelde wedstrijden. Mallorca heeft acht punten minder en staat daarmee op plek vijftien, vijf punten boven de degradatiezone.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!