Nieuws

Horrorstart voor Bayern tegen Mönchengladbach: rode kaart én tegengoal na kwartier

Horrorstart voor Bayern tegen Mönchengladbach: rode kaart én tegengoal na kwartier

18-02-2023 15:52 Laatste update: 15:56

Bayern München is op zeldzaam slechte wijze begonnen aan het duel met Borussia Mönchengladbach. Dayot Upamecano pakt na zeven minuten een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler. Vijf minuten later komt Mönchengladbach op voorsprong.

Upamecano kreeg de rode prent te zien nadat hij in de weg liep bij de doorgebroken Alassane Plea. Na minutenlang beraad met de VAR besloot de scheidsrechter dat de rode kaart blijft staan. Enkele minuten later kreeg Mönchengladbach een vrije trap. Lars Stindl ontving de bal en plaatste deze op fraaie wijze achter Yann Sommer.

Trainer Julian Nagelsmann greep direct in en haalde Thomas Müller naar de kant voor João Cancelo. Ryan Gravenberch en Daley Blind startten zaterdag beiden voor Der Rekordmeister.

Bayern kent dit seizoen de nodige concurrentie, iets wat al een aantal jaren niet is voorgekomen. Bij een gelijkspel of verlies kan Union Berlin dit weekend de nieuwe koploper van de Bundesliga worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!