Nieuws

Guardiola is kritiek soms beu: 'Als het werkt ben ik dapper, anders arrogant'

Guardiola is kritiek soms beu: 'Als het werkt ben ik dapper, anders arrogant'

18-02-2023 12:24 Laatste update: 12:28

Manchester City nam woensdagavond met de zege op Arsenal (1-3) de koppositie over in de Premier League. Manager Pep Guardiola erkende desondanks wat tactische fouten te hebben gemaakt, maar sprak ook over de kritiek die hij soms krijgt. De Spanjaard vertelde het wisselende commentaar soms zat te zijn.

The Citizens wonnen afgelopen dan wel overtuigend bij de concurrent, maar vrijdag op de persconferentie erkende Guardiola niet tevreden te zijn geweest met zijn tactische keuzes. "Ik heb wat anders geprobeerd en het was verschrikkelijk."

Men dacht aanvankelijk dat hij doelde op het opstellen van Bernardo Silva op linksback, maar dat was volgens hem niet het geval. Het defensieve werk van zijn vleugelspelers liet meer te wensen over, zo zei Guardiola. "Als het werkt ben ik dapper, maar als het niet werkt zeggen jullie dat ik te veel nadenk of zelfs arrogant ben. Wat doet Pep nu weer met zijn tactiek? Waarom speelt Kevin De Bruyne niet iedere wedstrijd?"

"Als ik een beslissing neem, dan geloof ik daar ook echt in. Ik moet het voelen", zo vervolgt hij. "Ik neem mijn baan ongelooflijk serieus en ik ben niet naïef. Maar als ik iets verander zeggen mensen weer dat ik hier ben gekomen om het voetbal opnieuw uit te vinden. Mensen klaagden ook toen Fabian Delph en Alex Zinchenko op de backpositie kwamen te spelen. Maar als het werkt in de Champions League, is Pep opeens een genie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!