Transfernieuws

'Pavard is blij met nieuwe rol en lijkt voorlopig bij Bayern te blijven'

'Pavard is blij met nieuwe rol en lijkt voorlopig bij Bayern te blijven'

18-02-2023 11:16
1

Benjamin Pavard leek de komende zomer in de verkoop te gaan bij Bayern München, maar de Franse rechtsback heeft zich opnieuw geprofileerd bij Der Rekordmeister. De driemansverdediging waar Bayern de laatste tijd mee speelt, lijkt ideaal te werken voor de veelbesproken verdediger.

Volgens de Duitse tak van Sky was Pavard verkooptarget nummer één voor de winterstop, maar zijn de meningen in Beieren inmiddels bijgedraaid. Pavard kwam de afgelopen wedstrijden goed uit de voeten als rechtsback en stond ook tegen Paris Saint-Germain in de basis. In aanvallend opzicht was Pavard indrukwekkend met 107 balcontacten, een slagingspercentage van 94 procent en 20 geslaagde passes in het laatste derde deel van het veld. Verdedigend was er ook weinig aan te merken op Pavard.

'Pavard was de afgelopen weken en maanden een beetje een probleemkind en maakte ook grappige opmerkingen over zijn toekomst en flirtte in de winter al met een verandering', schrijft Sky. 'De driemansverdediging werkt goed voor hem, hij voelt zich op zijn gemak als rechtse centrale verdediger. Hij is de afgelopen twee, drie weken een van de meest consistente Bayern-spelers geweest. Na de PSG-wedstrijd liet hij zich terecht vieren voor de aanhang en de fans scandeerden ook zijn naam', besluit Sky.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!