Nieuws

'PEC Zwolle onderhandelt met Ajax over de verhuur van Jong Ajax-spits De Waal'

'PEC Zwolle onderhandelt met Ajax over de verhuur van Jong Ajax-spits De Waal'

30-12-2021 10:05

PEC Zwolle is met Ajax in gesprek over een mogelijk verhuur van Max de Waal. De negentienjarige spits van Jong Ajax maakt indruk in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen en PEC zou hem het resterende deel van het seizoen graag aan de selectie toevoegen.

De Waal speelde meestal als aanvallende middenvelder, maar werd dit seizoen omgetoverd tot spits door Jong Ajax-trainer John Heitinga. De Waal speelde tot nu toe alle competitiewedstrijden en wist daarin negen keer het net te vinden. PEC staat stijf onderaan in de Eredivisie en maakte in alle achttien wedstrijden slechts negen doelpunten in totaal.

Een voorwaarde van Ajax om De Waal naar Zwolle te laten verkassen voor een half jaar, is dat de spits zijn contract met minimaal een jaar verlengt. Dat meldt De Telegraaf. Het huidige contract van De Waal loopt tot de zomer van 2023. PEC hoopt met de Jong Ajax-spits een aanvallend impuls binnen te halen, waardoor het gat met de nummers zeventien en zestien gedicht kan worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!