Polonaise in Waalwijk: RKC verslaat rood gekleurd Fortuna in hete carnavalskraker

17-02-2023 22:13

RKC Waalwijk heeft drie punten overgehouden aan het duel met Fortuna Sittard. De Brabanders draaide de carnavalswedstrijd om tegen de Limburgers en wonnen met 3-1.

RKC speelde traditiegetrouw in het carnavalsshirt. Wellicht was dat de factor die ervoor zorgde dat er zich vele kansen voordeden. Eerst was het Michiel Kramer die namens de thuisploeg dicht bij de openingstreffer was, waarna collega-spits Burak Yilmaz namens de uitploeg gevaarlijk werd. De Turkse spits schoot naast het doel van Etienne Vaessen.

In de tweede helft was het eerste doelpunt een feit. Het was Fortuna dat via Yilmaz op voorsprong kwam. De aanvalsleider trof doel vanaf buiten het strafschopgebied waarmee hij alweer zijn negende Eredivisietreffer maakte. Kort na het doelpunt kreeg de uitploeg een rode kaart. Die werd niet uitgedeeld aan een speler op het veld, maar aan coach Julio Velázquez die twee keer geel kreeg voor commentaar op scheidsrechter Bas Nijhuis.

Fortuna leek zelfs op 2-0 te komen, maar nadat het doelpunt was afgekeurd lag hij er uiteindelijk aan de andere kant in. Kramer was de man die zijn ploeg op gelijke hoogte schoot, waarna het feest nog fraaier werd. Vijf minuten voor tijd wist de ingevallen Julen Lobete de 2-1 te maken voor RKC, waarna het slotakkoord op naam kwam van Florian Jozefzoon: 3-1.

Door de overwinning klimt RKC naar de achtste plaats in de Eredivisie. Fortuna blijft genesteld op de tiende plaats.