Leeuwinnen in de fout tijdens WK-voorbereiding: Oostenrijk slaat in slotfase toe

17-02-2023 20:32

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. Op het trainingskamp in Malta werd een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk met 2-1 verloren.

De Nederlandse vrouwen zijn op trainingskamp om zich voor te bereiden op het aanstaande WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Het was Oostenrijk dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg, maar al snel daarna nam Nederland het heft in handen. Na achttien minuten was daar dan ook de voorsprong voor de Leeuwinnen: Lieke Martens krulde bal knap in de verre hoek.

Voor rust kreeg Nederland nog wat kansjes, maar na rust begon het tij langzaam te keren. Via Sherida Spitse waren de Leeuwinnen dicht bij de 2-0, maar vlak voor tijd ging het fout voor de ploeg van Andries Jonker. Het was Eileen Campbell die keeper Daphne van Domselaar passeerde, waarna het zelfs nog een stukje erger werd. In de allerlaatste seconde schoot Sarah Zadrazil de bal prachtig binnen en bracht daarmee de eindstand op het scorebord: 2-1.

Over enkele dagen spelen de Leeuwinnen wederom tegen Oostenrijk, dat niet actief is op het aankomende WK.