Nieuws

Jansen stoomt AZ-tiener klaar voor De Kuip: 'Kans met beide handen gegrepen'

Jansen stoomt AZ-tiener klaar voor De Kuip: 'Kans met beide handen gegrepen'

17-02-2023 17:31 Laatste update: 17:33

AZ-verdediger Wouter Goes staat voor zijn eerste wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. De pas 18-jarige mandekker wordt de laatste weken door Pascal Jansen opgesteld en hoeft zich volgens hem niet druk te maken.

Gezien de personele problemen bij AZ speelt Goes de laatste weken centraal achterin. Zowel Maxim Dekker, Bruno Martins Indi, Riechedly Bazoer, Sam Beukema en Zinho Vanheusden hebben blessures opgelopen, waardoor de jongeling sinds de uitwedstrijd tegen FC Volendam de kans krijgt.

"Wouter heeft het nu drie wedstrijden redelijk tot goed gedaan", begint Jansen op de persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Op die manier heeft hij laten zien waar hij voor is opgeleid. De kansen die hij heeft gekregen heeft hij met beide handen aangegrepen. Maar voor de rest is het voor Wouter de voorbereiding die hij op elk duel heeft. Ik hoop dat hij nog veel wedstrijden in de Kuip gaat spelen in zijn loopbaan."

Er zijn tal van voorbeelden van spelers die verlamden onder de druk van De Kuip, maar volgens de oefenmeester van AZ is dat niet nodig. "Het is een mooi stadion met een bijzondere sfeer. Het publiek zal weer massaal achter Feyenoord staan, maar dat is alleen maar mooi. Het is ook de energie waar je naar hunkert als voetballer, denk ik. Of je nu thuis of uit speelt", besluit Jansen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!