Nieuws

Poolse bondscoach moet zelf geld neertellen om vertrek te realiseren

Poolse bondscoach moet zelf geld neertellen om vertrek te realiseren

29-12-2021 21:58 Laatste update: 22:05

Paulo Sousa verruilt zijn functie als bondscoach van Polen voor die van hoofdtrainer bij Flamengo. Het contract van de 51-jarige oefenmeester is ontbonden bij de Poolse voetbalbond (PZPN).  

Via Twitter communiceerde de bondsvoorzitter, Cezary Kulesza, het nieuws. 'Als Raad van Bestuur hebben wij unaniem besloten om het contract met Paulo Sousa te beëindigen.' Eerder deze week hekelde Kulesza al de openbare flirt van Sousa met de Braziliaanse topclub.  

De preses weigerde het contract te ontbinden, waar de Portugese oefenmeester de Poolse bond om had verzocht. Nu blijkt dat Sousa zelf moet betalen om bij Flamengo aan de slag te kunnen. 'Als onderdeel van de overeenkomst zal de voormalige bondscoach de PZPN een vergoeding betalen die in lijn is met de verwachtingen van de federatie.'

Met de komst van Sousa als hoofdtrainer bij Flamengo, is duidelijk geworden dat Jorge Jesus niet de nieuwe coach wordt van die club. Eerder deze week werd het contract van de 67-jarige oefenmeester bij Benfica (opponent van Ajax in de achtste finale van de Champions League) ontbonden, na een intern conflict. Zijn naam werd veelvuldig genoemd bij de Rubro-Negro

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!