Interview

Van Gaal liet Oranje trainen op Plan B: 'Daar zit een hele hoge geluksfactor bij'

Van Gaal liet Oranje trainen op Plan B: 'Daar zit een hele hoge geluksfactor bij'

07-10-2021 19:54

Oranje heeft een aantal dagen geleden getraind op 'een Plan B' met Wout Weghorst en Luuk de Jong in de spits. Louis van Gaal dacht dat hij hier achter gesloten deuren op trainde, maar dat blijkt niet het geval.

Op de persconferentie krijgt Van Gaal de vraag hoe de training met Weghorst en De Jong in de spits is bevallen. "Toen was de training toch al besloten?", vraagt een lichtelijk verbaasde Van Gaal zich af. "Niet? Nou, oké. We hebben er inderdaad op getraind."

"Op die manier van voetballen moet de bal goed vallen", gaat Van Gaal verder. "Daar zit een hele hoge geluksfactor bij. Daarom moest het hele elftal in dienst spelen van Weghorst en Luuk de Jong. Alleen dat al is een hele grote verandering voor de spelers die in het veld staan."

"Ik ben blij dat ik daarop getraind heb, want dan zit het al in het brein van iedereen", vindt Van Gaal. "Het balletje viel alleen niet goed. Ik hoop dat het wel zo is als we het nodig hebben tegen Letland."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!