Nieuws

Verrassing over Weghorst op '10': Ten Hag is zo'n goede coach, weet wat hij doet

Verrassing over Weghorst op '10': "Ten Hag is zo'n goede coach, weet wat hij doet"

17-02-2023 12:14
1

Tyrell Malacia is dolblij bij Manchester United, maar kijkt met gemengde gevoelens terug op het spektakelstuk bij FC Barcelona (2-2). Volgens de wingback had er meer ingezeten voor The Mancunians.

Helemaal onbetwist is de Nederlander sinds zijn komst naar Old Trafford nog niet bij United, maar zeker de afgelopen weken vindt hij zich steevast terug in de basis onder Erik ten Hag. "Ik kom natuurlijk bij een topclub en dan speel je topwedstrijden", zegt Malacia bij ESPN. "Dat ik dat mee mag maken, is fantastisch. Het bevalt goed. Ik heb me snel gesetteld en heb me kunnen aanpassen."

Zijn eigen spel ziet Malacia met de week vooruitgaan. "Het zou gek zijn als dat niet zo zou zijn als je elke week in de Premier League speelt. Er kunnen altijd dingen beter. Ik ben kritisch op mezelf en de mensen om me heen ook." Over de ontmoeting met FC Barcelona was Malacia duidelijk. "Ik heb wel mixed feelings. Je komt voor en dan domineer je een tijdje de wedstrijd."

Van de late 2-2 van Robert Lewandowski baalt de international. "Dat je ongelukkig de goal tegen krijgt, is zuur. We moeten het volgende week afmaken op Old Trafford. Ik denk dat het een hele gekke wedstrijd wordt met de supporters die achter ons staan. Ik denk dat het een goede clash wordt."

Tot slot wordt Malacia gevraagd of hij enkele weken terug had verwacht dat Wout Weghorst als nummer tien in de United-basis zou beginnen. "Dat had ik niet verwacht, nee", vervolgt hij met een brede glimlach. "Ik denk dat we zo'n goede coach hebben. Hij weet wat hij doet. Hij is elke dag bezig met voetballen en hij zal er wel een gedachte achter hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!