Opinie

Berghuis teleurgesteld na 0-0: Dit is niet waar we voor staan, natuurlijk

Berghuis teleurgesteld na 0-0: "Dit is niet waar we voor staan, natuurlijk"

17-02-2023 10:49
1

Een teleurgestelde Steven Berghuis stond na afloop van de bloedeloze 0-0 tegen Union Berlin voor de camera van ESPN. De linkspoot constateert dat het er simpelweg niet inzat en is teleurgesteld in de wedstrijd die Ajax op de mat legde.

In een saaie wedstrijd kwamen de Amsterdammers tot welgeteld nul schoten tussen de palen. "Het was een stugge tegenstander", zegt Berghuis na afloop tegen ESPN. "We hadden beter posities kunnen innemen en betere loopacties kunnen maken om ze uit elkaar te spelen. Het was veel te stroperig en te langzaam. We hebben veel te weinig kansen gecreëerd, maar er is nog niets beslist. Alles ligt nog open, maar we zullen zelf wel beter moeten spelen."

De international rept over een 'gelijkwaardig duel'. "Het is niet de leukste wedstrijd die ik in mijn leven heb gespeeld. Ik was blij dat de goal (van ex-sc Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby, red.) werd afgekeurd, ik zag het zelf niet gebeuren." Aanspraak op een doelpunt maakte Ajax nooit. "We waren niet goed genoeg. We waren niet snel genoeg. Niemand had de brille om een actie te maken of iemand voorbij te spelen. Dan krijg je zo'n saaie 0-0."

Toch besluit Berghuis overwegend positief. "Het is goed dat je niet verliest, maar dit is niet waar we voor staan, natuurlijk. Thuis tegen Union met Ajax..." Volgende week donderdag wacht in Duitsland de return. Op 23 februari wordt er om 21.00 uur afgetrapt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!