Juventus in eigen huis niet langs Nantes, Monaco in slotfase langs Leverkusen

16-02-2023 23:02 Laatste update: 23:02

Juventus is er in eigen huis niet in geslaagd te winnen van Nantes. Bayer Leverkusen kwam met Jeremie Frimpong in de basis een gigantische blunder van Lukas Hradecky te boven, maar AS Monaco ging er uiteindelijk toch met de overwinning vandoor.

Juventus-Nantes 1-1

De Italianen kwamen in al vroeg op voorsprong na een mooie aanval. Dusan Vlahovic kon op aangeven van Frederico Chiesa de 1-0 maken voor De Oude Dame en dat was ook stand waarmee Juventus en Nantes gingen rusten. In de tweede helft kwam Nantes verrassend genoeg de achterstand knap te boven. Op aangeven van Mostafa Mohamed kon Ludovic Blas de 1-1 maken. Daarmee bepaalde de aanvaller de eindstand, waardoor alles nog openligt in Frankrijk volgende week.

Bayer Leverkusen-AS Monaco 2-3

Het enerverende duel tussen de Duitsers en de Fransen ging van start met een fikse blunder van Leverkusen-aanvoerder Hradecky. De doelman zorgde er met een eigen doelpunt voor dat zijn ploeg in de negende minuut op achterstand kwam. Na rust kwam de ploeg van trainer Xabi Alonso de achterstand te boven door een geweldige treffer van Moussa Diaby, op aangeven van Frimpong. Tien minuten later zorgde Florian Wirtz voor de voorsprong, maar ook Monaco toonde zich veerkrachtig. In de 74ste minuut was het Krepin Diatta die op aangeven van Wissam Ben Yedder de 2-2 maakte en in de absolute slotfase maakte Axel Disasi er na een assist van Ben Seghir ook nog 2-3 van.