Nieuws

Brobbey: 'Moest het niet als straf zien, wil laten zien dat ik in de basis hoor'

Brobbey: 'Moest het niet als straf zien, wil laten zien dat ik in de basis hoor'

16-02-2023 22:16

Brian Brobbey mocht het vorige week met Jong Ajax opnemen tegen PEC Zwolle. Donderdagavond was de spits invaller bij de Amsterdammers tegen FC Union Berlin (0-0). De aanvaller hoopt zich snel in de basis te spelen onder John Heitinga.

Heitinga benadrukte dat hij Brobbey niet als straf mee liet doen bij Jong Ajax. "Trainer zei dat hij het doet om me te helpen. Ik moest het niet als straf zien en ik geloofde hem ook. Het is best raar, dat klopt. Als speler wil je gewoon spelen. Zeker als je doelpunten maakt, wil je in de basis beginnen. Uiteindelijk maakt de trainer een keuze. Als ik erin kom dan moet ik laten zien dat ik in de basis hoor", aldus de spits tegenover ESPN.  

Tegen Union kreeg Brobbey nog wel een kans, maar het net wist hij niet te vinden. "De trainer wisselde, want hij wilde graag winnen en wat aanvallender spelen. Ik kon beter spelen. Het kan altijd beter. Het was een hele moeilijke wedstrijd. Ze stonden heel erg compact. Morgen moeten we analyseren hoe het beter moet."

"Het was een hele lastige wedstrijd. Ze speelden heel verdedigend, maar wij hebben ook heel weinig kansen gecreëerd", vervolgt Brobbey. "Ze zijn goed in de counter, dus we moesten de bal in de ploeg houden, anders zijn ze dodelijk. Vooral met Sheraldo Becker voorin, die veel snelheid heeft. We hebben de bal goed in de ploeg gehouden, maar we creëerden weinig."

Ondanks het spelbeeld heeft Brobbey geloof in een goede afloop. "We hebben sowieso vertrouwen. We zijn vijf wedstrijden ongeslagen. Dat nemen we ook mee volgende week."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!