Nieuws

Ajax maakt weinig indruk: 'Zegt genoeg dat Bassey en Rulli de uitblinkers waren'

Ajax maakt weinig indruk: 'Zegt genoeg dat Bassey en Rulli de uitblinkers waren'

16-02-2023 21:14

Ajax speelde donderdagavond bloedeloos gelijk in eigen huis tegen FC Union Berlin. Bij ESPN waren ze niet onder de indruk van het optreden van de Amsterdammers.

ESPN-analist Marciano Vink zag twee opvallende uitblinkers bij Ajax, al was dat niet per sé een goed teken. "Als Bassey en Rulli de beste mannen op het veld zijn, dan zegt dat genoeg. Hij heeft ontzettend veel weggehaald. De rest viel erg tegen", aldus Vink. "Iedereen had een off-day. Het zijn individualisten. Gebaseerd op het budget had het een makkie moeten zijn", voegt Van Hooijdonk daaraantoe.

"Ajax moet het meest blij zijn van de twee", vervolgt Kenneth Perez. "Het is goed dat er een VAR is bij de tussenronde", benadrukt de Deen, doelend op het moment dat Ajax op achterstand leek te komen tegen Union. De treffer van Morten Thorsby werd echter afgekeurd wegens hands na ingrijpen van de VAR. "Ik kan me niet echt heugen dat ze écht grote kansen kregen. Alleen Brobbey misschien", aldus Perez.

Volgende week neemt Ajax het in Berlijn op tegen Union. De Amsterdammers moeten winnen om de achtste finale van de Europa League te bereiken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!