Nieuws

Henry wil terugkeren als hoofdtrainer: 'Wil niet meer de nummer twee zijn'

Henry wil terugkeren als hoofdtrainer: 'Wil niet meer de nummer twee zijn'

16-02-2023 12:13

Thierry Henry ambieert weer een rol als hoofdtrainer bij een club. De Franse oud-spits liep jarenlang mee als assistent bij de nationale ploeg van België, maar wil niet langer als 'nummer twee' fungeren. 

Henry was tot 2018 actief als analist van Sky Sports, besloot zich daarna vol op de Belgische ploeg te richten en verdient tegenwoordig zijn brood als analist van CBS Sports. Bij de laatstgenoemde omroep liet Henry zich uit over een mogelijk vervolg van zijn trainerscarrière. "Martínez ging naar Portugal en ik ga hem niet volgen. Nummer twee zijn is niet iets wat ik wil doen", meent de Fransman nadat Roberto Martínez het bondscoachschap van Portugal op zich nam.

De legendarische spits is kort, maar krachtig. "Ik zou graag weer aan de slag gaan als hoofdcoach." Henry stond al twee keer eerder aan het roer bij een club, maar in beide gevallen liep de aanstelling tekeurstellend af. Bij zowel AS Monaco als Montreal Impact werd de oud-voetballer vroegtijdig ontslagen.

Bij onder meer de Verenigde Staten moet nog een positie worden gevuld. Het land is gastland in 2026 en is daarmee automatisch gekwalificeerd voor het mondiale eindtoernooi. Henry denkt alvast aan de mogelijkheden. "Wat is het plan? Wat is de filosofie? Het simpele feit dat je gastland bent, betekent niet automatisch dat je ver komt op het WK."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!