Nieuws

Branthwaite houdt PSV-deur wagenwijd open: 'Zijn route is een voorbeeld voor mij'

Branthwaite houdt PSV-deur wagenwijd open: 'Zijn route is een voorbeeld voor mij'

16-02-2023 11:08 Laatste update: 11:11

Als het aan Jarrad Branthwaite ligt, speelt hij na afloop van het huidige seizoen nog steeds in het PSV-shirt. De Engelse mandekker ziet landgenoot Noni Madueke als lichtend voorbeeld voor het pad dat hijzelf wil bewandelen.

De boomlange verdediger wordt door de Eindhovenaren gehuurd van Everton zonder optie tot koop. Bij The Toffees ligt hij nog tot medio 2025 vast. "Het is een mooi compliment dat PSV me langer wil houden", zegt Branthwaite in gesprek met Voetbal International. "Ik heb het hier heel goed naar mijn zin, dus een langer verblijf bij PSV zou ik zeker overwegen. We zullen zien of het lukt, want zij zullen ongetwijfeld ook een plan met me hebben."

Voor nu ligt de focus voor de stopper bij de Brabanders, waarmee hij dit seizoen landskampioen denkt te kunnen worden. "We hebben echt voldoende kwaliteit en de titelrace is nog steeds helemaal open. Ik voel wel dat de titel hier enorm leeft. Iedereen in en om de club is daarmee bezig."

Branthwaite, die zich in zijn eigen spel vooral toelegt op het verbeteren van lange ballen verdedigen, refereert tot slot aan Madueke. "De route die Noni heeft bewandeld zou een voorbeeld voor mij kunnen zijn. Hij heeft na een paar seizoenen bij PSV een mooie stap gezet. We zullen zien wat er gebeurt, het is iets voor later dit seizoen en niet voor nu."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!