Nieuws

Xavi geïrriteerd na horen Champions League-hymne: 'Daar horen wij te staan'

Xavi geïrriteerd na horen Champions League-hymne: 'Daar horen wij te staan'

16-02-2023 09:36

Xavi Hernández kan het nog altijd moeilijk verkroppen dat FC Barcelona dit seizoen in de Europa League actief is. Volgens de trainer van de Blaugranas hoort de club qua naam en historie in het miljardenbal te spelen.

Op papier is het een topaffiche: donderdag treffen Barcelona en Manchester United elkaar in de Europa League. In 2011 was het nog de finale van de Champions League, maar beide ploegen zijn in opbouw na teleurstellende periodes. Trainer Xavi en manager Erik ten Hag hebben echter voor een wederopstand gezorgd bij beide clubs. 

Xavi hoorde deze week voor het eerst in maanden weer eens het Champions League-hymne. "Het maakt me kwaad", geeft de Spanjaard woensdag toe in het persmoment. "Met onze naam en historie hoort Barcelona daar. Maar we moeten de realiteit onder ogen zien. We zijn evengoed enthousiast over de Europa League, dat een goed platform biedt voor de overgebleven clubs."

Barcelona werd derde in de groepsfase van de Champions League en moet het seizoen daarom afmaken in het tweede toernooi van Europa. "Dit soort toernooien zijn altijd belangrijk. We zitten al een paar jaar zonder Europese hoofdprijs, dus dit is een goede test", besluit Xavi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!