Transfernieuws

'Toptalent Eintracht Frankfurt kiest voor Barcelona en tekent contract in januari'

'Toptalent Eintracht Frankfurt kiest voor Barcelona en tekent contract in januari'

29-12-2021 19:21 Laatste update: 19:45

FC Barcelona heeft opnieuw zakengedaan op de transfermarkt. Fabio Blanco, toptalent van Eintracht Frankfurt, tekent in januari een contract bij de Spaanse grootmacht.  

De doorgaans goed ingevoerde transferspecialist Fabrizio Romano verzekert dat de Catalanen Blanco in januari zullen contracteren. Hij zal een contract tekenen dat hem tot medio 2024 aan Barcelona verbindt. De Blaugranas betalen een kleine transfersom om zich van de komst van de vleugelspeler te verzekeren. Diario SPORT weet dat Barça onder meer Real Madrid heeft afgetroefd in de strijd om zijn handtekening. 

Het 17-jarige Spaanse talent verruilde de jeugdopleiding van Valencia afgelopen zomer voor die van Eintracht Frankfurt. Tot een debuut in de hoofdmacht bij de Adlerträger kwam het nog niet voor de jongeling. Blanco zal in eerste instantie aansluiten bij Barcelona B. Hoofdtrainer Xavi heeft in zijn eerste maanden als eindverantwoordelijke meerdere talenten laten debuteren in de hoofdmacht. 

Met de nieuwe transfer slaat Barça opnieuw een slag op de transfermarkt. Eerder deze week werd Ferran Torres aangetrokken van Manchester City. Daarnaast bereikte de club dinsdag een principeakkoord over de transfervrije komst van César Azpilicueta van Chelsea in de zomer van 2022. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!