Nieuws

Vilhena kijkt de ogen uit: zelfde trainer voor tweede keer in maand tijd ontslagen

Vilhena kijkt de ogen uit: zelfde trainer voor tweede keer in maand tijd ontslagen

16-02-2023 08:30

Salernitana heeft trainer Davide Nicola ontslagen en zal daar een déjà-vu aan overhouden. De trainer krijgt namelijk voor de tweede keer in een maand tijd de bons. Middenvelder Tonny Vilhena krijgt nu Paulo Sousa voor zich als nieuwe trainer.

Nicola werd eerder dit jaar al ontslagen na slechte resultaten van de Serie A-club, maar werd twee dagen later weer aangenomen. Sindsdien speelde de laagvlieger vier wedstrijden en gingen er drie verloren. Voor Salernitana was het reden genoeg definitief afscheid te nemen van de trainer. Sousa, voormalig bondscoach van de nationale ploeg van Polen, krijgt nu de touwtjes in handen.

Salernitana staat zestiende en zal hard moeten werken om degradatie aan het einde van het seizoen te ontlopen. Naast Salernitana nam laagvlieger Spezie, waar Jeroen Zoet onder contract staat, ook afscheid van trainer Luca Gotti. Salernitana mag meteen de borst natmaken: 19 februari wacht topclub Lazio in de competitie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!