Club Brugge van Lang en Meijer verliest in eigen huis van Schmidts Benfica

15-02-2023 22:52

Het Club Brugge van Noa Lang en Björn Meijer heeft woensdagavond met 0-2 verloren van het Benfica van Roger Schmidt en David Neres. Laatstgenoemde tekende voor de tweede treffer na een fout van de Nederlandse linksback van de Bruggelingen.

Club Brugge begon sterk aan het duel met Benfica, maar al snel werd de ploeg van Schmidt sterker en sterker. WK-finalist Nicolas Otamendi kreeg een kopkans, maar van dichtbij ging de bal over. Daarna raakte Rafa Silva de paal, maar 0-1 werd het niet. Daarna leken de Belgen na een voorzet van Noa Lang op voorsprong te komen, maar een van de aanvallers stond buitenspel. Gonçalo Ramos kreeg ook een aantal grote kansen voor de Portugezen in de eerste helft, maar de spits had het vizier niet op scherp staan.

Ook na rust kreeg Ramos een grote kans op de 0-1, maar de aanvaller raakte de bal totaal verkeerd. Niet veel later versierde de spits een strafschop, waardoor Benfica alsnog op voorsprong kwam. Joao Mario benutte het buitenkansje, ondanks dat Simon Mignolet de bal nog kon aanraken. Daarna nam Benfica gas terug en moest Brugge op zoek naar de gelijkmaker.

In de slotfase zorgde een blunder van Meijer kon invaller Neres op Mignolet af. De Braziliaan faalde niet, waardoor het 0-2 werd. Benfica kon niet veel later zelfs nog op 0-3 komen via Gonçalo Guedes en Neres maakte zelfs de 0-3 nog in buitenspelpositie, maar uiteindelijk bleef het bij 0-2.