Nieuws

'Dortmund gaat spelers opnieuw vragen om salaris in te leveren door coronacrisis'

'Dortmund gaat spelers opnieuw vragen om salaris in te leveren door coronacrisis'

29-12-2021 17:50

Borussia Dortmund is van plan om de selectie opnieuw te vragen om salaris in te leveren. De nummer twee van Duitsland heeft het financieel erg zwaar sinds het uitbreken van de coronacrisis en vroeg de spelers al eerder om een salarisverlaging.

In Duitsland laait het coronavirus weer op en daarom is er besloten om de stadions voorlopig weer leeg te laten tijdens Bundesliga-wedstrijden. Dortmund loopt miljoenen euro's per wedstrijd mis als er geen publiek in het immens grote stadion zit en ziet salarisverlaging van de spelers als enige optie om de financiën op orde te krijgen. Dat meldt Ruhr Nachrichten.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis vroeg de club al twee keer eerder aan de spelers of zij salaris wilden inleveren. Dat zou de Dortmund inmiddels al ruim dertien miljoen euro hebben gescheeld. Er werd het afgelopen jaar een verlies van in totaal meer dan 72 miljoen euro geleden. Deze zomer zou Dortmund een flinke financiële slag kunnen slaan met de verkoop van superster Erling Haaland.

Dortmund wist maar één van de laatste vier Bundesliga-wedstrijden te winnen, waardoor koploper Bayern München flink heeft kunnen uitlopen. Bayern staat inmiddels negen punten voor op nummer twee Dortmund, dat de strijd om de titel al bijna op lijkt te moeten geven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!