Nieuws

Rulli blikt terug op Europa League-finale: 'Ik denk dat het zo was voorbestemd'

Rulli blikt terug op Europa League-finale: 'Ik denk dat het zo was voorbestemd'

15-02-2023 19:32

Geronimo Rulli denkt dat Ajax een goede kans maakt om Union Berlin uit te schakelen in de tussenronde van de Europa League. De Argentijnse sluitpost won met Villarreal in 2021 het Europese eintoernooi en koestert warme herinneringen aan deze speciale dag.

"Dat was een van de bijzonderste momenten in mijn carrière, samen met de WK-zege met Argentinië. Het was in het coronajaar, pas in de finale was er publiek bij, ik denk tienduizend mensen", herinnert Rulli zich in gesprek met Ajax TV. "Het is een heel mooi toernooi om in te spelen. Hoe verder je komt, hoe interessanter het wordt. Dit jaar wordt het moeilijker dan ooit, want er spelen echt grote clubs mee."

Villarreal won uiteindelijk na een spectaculaire penaltyreeks van Manchester United. De Ajax-keeper moest zelf ook een strafschop nemen en werd de held van de avond. "Ik had nooit getraind op het nemen van een penalty. Op dat moment nam ik hem met alles dat ik had, maar ik hoop niet dat het ooit nog zover komt. En daarna moest ik er nog eentje stoppen. Ik denk dat het zo was voorbestemd. Villarreal tegen Manchester United: een club uit een stadje tegen een wereldwijde gigant. Die herinnering is heel levendig. Ik ben heel dankbaar dat ik dat heb mogen meemaken met mijn ploeggenoten, die nu vrienden zijn."

Rulli denkt dat Ajax Union Berlin kan verslaan in de tussenronde van de Europa League. "Ik zie hoe we trainen, belangrijker: ik zie hoe de sfeer in de kleedkamer is. Ik hoop dat de fans het merken en dat we dat kunnen tonen op het veld. Hopelijk helpen de supporters ons donderdag aan de overwinning."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!