Nieuws

Becker keert met Union Berlin terug bij Ajax: 'Speciale gevoelens? Nee, niet echt'

Becker keert met Union Berlin terug bij Ajax: 'Speciale gevoelens? Nee, niet echt'

15 februari - 17:35 Laatste update: 18:08

Sheraldo Becker kijkt uit naar het duel tussen Ajax en Union Berlin in de tussenronde van de Europa League. Toch spreekt de oud-Ajacied niet van ‘speciale gevoelens’ bij zijn terugkeer in Amsterdam.

Volgens Becker is hij als voetballer niet veel veranderd ten opzichte van zijn tijd bij Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag. "Ik ben dezelfde speler als die ik eerder in mijn carrière was. Ik kende een goede start en ik scoorde veel doelpunten, maar het belangrijkste is dat ik belangrijk wil zijn voor het team. Ik speel nu als een spits en als een spits wil je doelpunten maken en assists leveren. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk, maar als team moeten we er hard voor werken. Het belangrijkste is namelijk dat we onze (!) doelen bereiken", aldus Becker tegenover Ajax Showtime.

Becker zou niet blind voor een terugkeer bij Ajax gaan, mocht de mogelijkheid zich aandienen. "Ik heb vierenhalf jaar in de Eredivisie gespeeld en als ik heel eerlijk ben, heb ik die competitie wel gezien. Natuurlijk, Ajax is een geweldige club die ieder jaar in de Champions League speelt. Maar nu speel ik in de Bundesliga en ik wil vooruitkijken. Het is moeilijk om te zeggen wat er in de toekomst gaat gebeuren."

De aanvaller van Union speelde in de jeugd bij de Amsterdammers, maar speciaal vindt hij de terugkeer niet. "Ik ben in Amsterdam geboren en ik heb elf jaar bij Ajax gespeeld. Maar het is moeilijk om over 'speciale gevoelens' te spreken, omdat ik nooit in het eerste elftal heb gespeeld. Voor mij is het een wedstrijd zoals alle andere. Speciale gevoelens? Nee, niet echt."

Dit seizoen is Becker op dreef bij Union. In 29 duels scoorde hij al acht keer en bovendien gaf hij zeven assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!