Nieuws

Rodrygo ligt nog wakker van horrormoment: 'Onmogelijk om er niet aan te denken'

Rodrygo ligt nog wakker van horrormoment: 'Onmogelijk om er niet aan te denken'

15-02-2023 14:49

De carrière van Real Madrid-aanvaller Rodrygo zit in de lift, maar er is één moment dat hem dagelijks achtervolgt: de gemist strafschop waardoor Brazilië eruit vloog op het WK.

Afgelopen december trad Brazilië in de kwartfinale aan tegen Kroatië. De Goddelijke Kanaries bleven op 1-1 steken na verlenging en dus moesten er strafschoppen worden genomen. Rodrygo was de eerste Braziliaan die een strafschop gekeerd zag worden, waarna ook Marquinhos hetzelfde deed.

"Het is onmogelijk om er niet aan te denken", begint Rodrygo in gesprek met het Spaanse Mundo Deportivo. Naar eigen zeggen speelde de vleugelflitser een goed WK. "Het is triest omdat ik een uitstekend WK had, ik had elke wedstrijd heel goed gespeeld en toen veranderde een strafschop dat een beetje."

"Natuurlijk moet je doorgaan, je moet daar niet aan denken en we moeten gefocust blijven", vervolgt Rodrygo met het hoofd tussen de knieën vandaan. "Ik moet meer trainen met penalty's, want ik weet dat ik binnenkort weer een strafschop zal nemen. Het is iets wat ik goed kan. Ik weet dat ze me nodig gaan hebben en ik er klaar voor moet zijn", besluit hij.

Aankomende week krijgt Rodrygo weer de kans om belangrijk te zijn voor het elftal een elftal waar hij in speelt. Real Madrid neemt het in de Champions League op tegen Liverpool, een herhaling van de finale van afgelopen zomer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!