Nieuws

Jahanbakhsh verklapt geheim achter succes: 'Feyenoord heeft een basiszeventiental'

Jahanbakhsh verklapt geheim achter succes: 'Feyenoord heeft een basiszeventiental'

15-02-2023 10:25

Alireza Jahanbakhsh heeft deze winter bewust de keuze gemaakt om bij Feyenoord te blijven. De vleugelaanvaller wil namelijk met de Rotterdammers gaan strijden om de prijzen.

Jahanbakhsh stond afgelopen transferperiode onder meer in de belangstelling van het Griekse Panathinaikos. "Klopt, er waren meer clubs. Mijn agent had ze allemaal op een rij gezet, alleen wilde ik zelf niet", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik voel me thuis bij Feyenoord, we werken aan iets moois. In een gesprek met de trainer zei ik dat ik helemaal niet weg wilde en vertelde hij dat dit omgekeerd hetzelfde was. Mijn agent deed gewoon zijn werk, want als voetballer wil je altijd spelen. Ik wil dat ook, maar bij Feyenoord."

Arne Slot kon onlangs de overstap maken naar Leeds United, maar bleef ook in Rotterdam. "Feyenoord is een grote club, maar hoe vaak viel er een kampioenschap te vieren? Twee keer in de laatste 25 jaar, toch? Ik kan me voorstellen dat de trainer kampioen wil worden, wij spelers willen dat ook. Daarbij kunnen we de beker winnen en zitten we nog in de Europa League. Zo veel om voor te spelen", vertelt Jahanbakhsh.

Bij Feyenoord komt het niet vaak voor dat de buitenspelers een hele wedstrijd spelen. Jahanbakhsh heeft hier geen problemen mee. "Tijdens de tactische besprekingen zegt Arne Slot ook gewoon dat hij het meeste verwacht van zijn wingers. Wat je dan weer krijgt, is dat als ik inval tegen een verdediger kom te staan die er al een uur heeft opzitten tegen Javairo Dilrosun, of omgekeerd. We brengen allebei iets anders en dat geldt ook voor Patrik Walemark, Paixão en Oussama Idrissi. Dit alles zorgt er mede voor dat we nu succesvol zijn. Feyenoord heeft geen basiselftal, maar een basiszeventiental."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!