Nieuws

Doekhi over Ajax-tijd: 'De contacten met de jongens van toen zijn er nog steeds'

Doekhi over Ajax-tijd: 'De contacten met de jongens van toen zijn er nog steeds'

15-02-2023 09:13

Danilho Doekhi kijkt uit naar het Europa League-treffen met Ajax. De centrumverdediger van Union Berlin speelde twee seizoenen in Amsterdam en is blij met de stappen die hij heeft kunnen maken bij het beloftenelftal.

"Ik heb veel te danken aan Ajax, heb daar twee mooie jaren gehad waarin ik veel heb geleerd en mezelf heb kunnen ontwikkelen", vertelt Doekhi in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax tegenover Voetbal International.

De centrumverdediger van Union Berlin speelde destijds zijn wedstrijden met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Veel clubs hebben kritiek op het feit dat beloftenelftallen actief zijn in de competitie. Doekhi deelt deze mening absoluut niet. "Het is geen populaire mening wellicht, maar het hele concept met die beloftenteams in de Eerste Divisie vind ik uitstekend."

"Voor jonge jongens is het heel goed om tegen ervaren spelers in actie te komen en ook het spelen in grote stadions bij gerenommeerde clubs helpt mee aan de ontwikkeling", vervolgt Doekhi. "Het is toch anders dan op maandagavond op een bijveldje voor een handvol toeschouwers."

De centrumverdediger van Union Berlin werd kampioen met Jong Ajax. "We bleven Fortuna Sittard net voor", herinnert hij zich. "De contacten met de jongens van toen zijn er nog steeds. Opvallend veel spelers zijn in het buitenland actief tegenwoordig. Dat zegt wel wat over de groep van toen. Allemaal jongens die het in zich hadden door te breken bij grotere clubs, dat zag je toen al. Echt een opleidingsteam."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!