Reactie

Nagelsmann genoot van De Ligt tegen PSG: 'Hij en Matthijs waren super vanavond'

Nagelsmann genoot van De Ligt tegen PSG: 'Hij en Matthijs waren super vanavond'

15-02-2023 08:05

Julian Nagelsmann genoot dinsdagavond van het optreden van Matthijs de Ligt. De oefenmeester van Bayern München zag dat zijn ploeg mede door het goede verdedigen van de Nederlander geen tegendoelpunten kreeg tegen Paris Saint-Germain (0-1).

Het was PSG dat Bayern de bal gaf in de openingsfase van het duel, wat tot verbazing leidde bij Nagelsmann. Op een gegeven moment tikten de Duitsers zelfs de zeventig procent balbezit aan. "We waren in de eerste 25 minuten echt goed", begint Nagelsmann bij TZ. "We waren ietwat verbaasd dat we zoveel balbezit hadden, we hadden PSG niet zo passief verwacht. Het was een goede eerst helft, de tweede helft begon ook goed. Daarna werd het gevaarlijker, maar was het tweemaal buitenspel."

Die buitenspelgoals kwamen op naam van Kylian Mbappé. De Franse ster begon wegens een blessure op de bank, maar werd na het doelpunt van Bayern in het veld gebracht door PSG-trainer Christophe Galtier. "Je ziet wat er gebeurt als Mbappé invalt", vervolgt Nagelsmann, die vervolgens onder andere De Ligt prijst. "Het is jammer dat Benjamin Pavard zijn tweede gele kaart krijgt, want hij speelde sterk. Ook Dayot Upamecano en Matthijs de Ligt waren vanavond super. En Kingsley Coman heeft goed meeverdedigd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!