Nieuws

'PSV wil Ledezma verhuren aan MLS-club, mits hij nieuw contract tekent'

'PSV wil Ledezma verhuren aan MLS-club, mits hij nieuw contract tekent'

14-02-2023 23:32 Laatste update: 23:34

Richard Ledezma kan tijdelijk de overstap maken naar New York City FC, meldt het Eindhovens Dagblad. De Amerikaanse middenvelder zal wel eerst een nieuw contract moeten ondertekenen in Eindhoven.

Naar verluidt gaat PSV Ledezma tot het einde van dit kalenderjaar verhuren aan New York City FC. De talentvolle middenvelder moet wel een contract tekenen tot medio 2025. Het huidige contract van de middenvelder loopt tot de zomer van 2024. Als de 22-jarige Amerikaan voor iets minder dan één jaar verhuurd zou worden aan de MLS-club, kan hij volgende winter al met clubs gaan praten. Dit wil PSV voorkomen door hem een nieuw contract te laten ondertekenen.

'Bij PSV is de conclusie dat Ledezma meer aan spelen moet toekomen en dat dat op een hoger niveau moet gebeuren dan bij Jong PSV. In Eindhoven wil men dat hij de druk van het spelen in een eerste elftal gaat voelen. Dat kan in New York, waarna PSV de regie in handen houdt', schrijft het ED.

Ledezma speelt sinds 2019 voor PSV, maar een echte doorbraak in de hoofdmacht bleef tot nu toe uit. Trainer Ruud van Nistelrooij deed dit seizoen in tien wedstrijden beroep op de 22-jarige Amerikaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!