Nieuws

Erop of eronder voor Van de Beek: middenvelder hoopt op basisplaats donderdag

Erop of eronder voor Van de Beek: middenvelder hoopt op basisplaats donderdag

29-12-2021 14:50

Donderdag zal duidelijk worden wat de positie van Donny van de Beek is binnen de selectie van Manchester United. Paul Pogba en Bruno Fernandes zijn niet beschikbaar, dus zal Van de Beek hopen op speelminuten.

Pogba is al ruim een maand gebleseerd aan zijn dijbeen, waardoor hij veel wedstrijden heeft moeten missen. De afwezigheid van de Franse middenvelder heeft niet gezorgd voor meer speelminuten voor Van de Beek. Nu ook Bruno Fernandes de aankomende wedstrijd moet missen vanwege een schorsing, lijken de kansen voor Van de Beek op een basisplaats te stijgen.

De 24-jarige Nederlander hoopte met de komst van Ralf Rangnick als manager meer speeltijd te krijgen, maar dat valt vies tegen. Van de Beek kreeg één basisplaats in de Champions League-wedstrijd tegen Young Boys, waarin hij een negatieve hoofdrol kreeg door een fout te maken voorafgaand aan de gelijkmaker van de Zwitsers.

United neemt het donderdag in eigen huis op tegen Burnley, dat terug te vinden is op de achttiende plaats in de Premier League. The Red Devils zijn zelf teruggezakt naar plek zeven op de ranglijst. Als Van de Beek ook donderdag niet mag starten van Rangnick, lijken zijn dagen geteld te zijn in Manchester. Een transfer in januari zou dan voor de hand liggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!