Nieuws

Zaakwaarnemer Atsu geeft update: 'Nog geen spoor, wel twee paar schoenen gevonden'

Zaakwaarnemer Atsu geeft update: 'Nog geen spoor, wel twee paar schoenen gevonden'

14-02-2023 16:10

De zaakwaarnemer van Christian Atsu heeft een update gegeven over de vermiste speler. Volgens thermische meters is er nog altijd een teken van leven onder het puin, negen dagen na de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië.

Op 6 februari werd de wereld opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter. Atsu, oud-speler van Vitesse, is nog altijd vermist en ligt vermoedelijk nog onder het puin begraven. Nana Sechere, de zaakwaarnemer van Atsu, gaf dinsdagmiddag een update op Twitter.

'Het is negen dagen sinds de aardbeving plaatsvond. Ik ben op de plek waar de aardbeving onder meer Christian heeft getroffen. Inmiddels hebben wij zijn exacte hotelkamer al weten te vinden en hebben we ook twee paar van zijn schoenen gevonden', laat de zaakwaarnemer weten. 'Gisteren (maandag, red.) kregen wij bevestiging dat er volgens thermische metingen nog altijd levende mensen onder het puin zijn. Echter kwam de kanttekening dat het échte bewijs via onze eigen ogen, neus en oren het beste te vinden is.'

'Het blijft ontzettend zwaar om iedereen te helpen en de hulp komt langzaam. Wij hebben zo snel mogelijk onder meer een vertaler nodig. Het is jammer dat de club van Christian zich hier niet heeft gemeld met hun lokale kennis', beklaagt Sechere zich. 'Wij roepen de clubpresident en de burgemeester van Hatay op meer reddingsmiddelen te sturen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!