Nieuws

Terugkeer naar Nederland lonkt voor Ocampos: PSV kan Ajax-flop treffen in Europa

Terugkeer naar Nederland lonkt voor Ocampos: PSV kan Ajax-flop treffen in Europa

14-02-2023 14:33

Lucas Ocampos maakt onderdeel uit van de Europa League-selectie van Sevilla tegen PSV. Dat betekent dat de Ajax-flop sneller terugkeert in Nederland dan aanvankelijk gedacht.

Bij Ajax kon Ocampos rekenen op slechts 114 speelminuten, maar nu hij is teruggekeerd naar Sevilla lijken zijn speelkansen weer wat groter te zijn geworden. Trainer Jorge Sampaoli heeft de Argentijn opgenomen in zijn selectie voor Europees voetbal, wat om meerdere redenen een opmerkelijke keuze is.

Naast Ocampos beschikt Sevilla namelijk over nog meer andere spelers dan het in de eerste seizoenshelft had. Eén daarvan is Pape Gueye, de op huurbasis overgenomen middenvelder van Olympique Marseille. De Senegalees blonk afgelopen zaterdag nog uit in de Spaanse competitie tegen Real Mallorca, maar is niet opgenomen in de Europa League-selectie.

Dat geldt wel voor Bryan Gil, maar dan via een andere route. De aanvallend ingestelde middenvelder werd begeerd door PSV, maar het was Sevilla dat hem deze winter op huurbasis inlijfde. Om de Spanjaard in te schrijven heeft de club uit Andalusië een list gevonden. Gezien zijn leeftijd en Spaanse achtergrond kan hij via de B-lijst in actie komen in Europa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!