Nieuws

Passie Heitinga 'logisch' volgens Berghuis: 'Anders hoor je niet bij Ajax'

Passie Heitinga 'logisch' volgens Berghuis: 'Anders hoor je niet bij Ajax'

13-02-2023 23:03

Steven Berghuis heeft niet het idee dat de liefde van John Heitinga voor Ajax momenteel het verschil maakt bij de Amsterdammers. De middenvelder ziet wel de passie bij zijn trainer en kijkt bovendien uit naar het affiche tegen Union Berlin.

"Als je trainer van Ajax bent, dan wil je het gewoon goed doen, denk ik", aldus Berghuis tegenover Ajax Life. "Dan wil je dat Ajax wint, ook voor jezelf. Heitinga loopt hier al vanaf zijn achtste, dus die passie en beleving is dan ook logisch. Ik ben hier natuurlijk ook nog niet zo lang, maar we willen wel allemaal één ding: dat Ajax wint. Als dat niet zo is, dan hoor je hier niet."

Ajax heeft sinds de aanstelling van Heitinga achtereenvolgens van Excelsior, SC Cambuur, FC Twente en RKC Waalwijk gewonnen. Donderdag om 18.45 uur wacht het duel in de tussenronde van de Europa League tegen Union Berlin. "Het is een mooi affiche. Ze doen het echt heel erg goed in Duitsland. Ze staan daar tweede. We kunnen dus volop aan de bak en dat is alleen maar leuk!", aldus Berghuis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!