Nieuws

Barcelona verder in de problemen: weer drie spelers positief getest op corona

Barcelona verder in de problemen: weer drie spelers positief getest op corona

29-12-2021 12:15

Het coronavirus brengt FC Barcelona steeds dieper in de problemen. De selectie was al behoorlijk uitgedund en woensdag worden er door de club weer drie nieuwe besmettingen gemeld. Het is maar de vraag of de competitiewedstrijd tegen RCD Mallorca aanstaande zondag door kan gaan.

Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti en Gavi zijn de drie spelers die woensdag positief zijn getest op het coronavirus. Eerder maakte Barça al bekend dat Dani Alves, Clement Lenglet en Jordi Alba positief getest zijn. Ook bij Mallorca zijn er drie spelers en vier stafleden die in quarantaine zitten vanwege een besmetting. Daardoor lijkt het duel tussen beide clubs op losse schroeven te staan.

Naast de coronabesmettingen heeft Barcelona ook te maken met aardig wat blessureleed. Ansu Fati, Pedri, Memphis Depay, Sergiño Dest, Sergi Roberto en Martin Braithwaite kunnen allemaal niet in actie komen zondag vanwege blessures. Ook wordt de ervaring op het middenveld van Sergio Busquets gemist door een schorsing.

Barcelona staat op de zevende plek in La Liga, met 28 punten uit achttien wedstrijden. Tegenstander van zondag Mallorca heeft twintig punten uit achttien wedstrijden en staat daarmee op de vijftiende plaats. De laatste keer dat Mallorca een resultaat wist te behalen tegen Barça was op 3 oktober 2010, toen de wedstrijd eindigde in 1-1.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!