Nieuws

Tsjechisch international komt uit de kast: 'Ik wil mezelf niet langer verbergen'

Tsjechisch international komt uit de kast: 'Ik wil mezelf niet langer verbergen'

13 februari - 15:10
12

Jakub Jankto heeft bekendgemaakt homoseksueel te zijn. De Tsjechisch international wordt dit seizoen verhuurd door Getafe aan Sparta Praag en heeft het nieuws kenbaar gemaakt via zijn eigen social mediakanalen.

In een video licht Jankto zijn besluit om in de openbaarheid te treden, toe. "Ik heb net als iedereen sterke kanten en zwakke kanten. Ik heb familie. Ik heb vrienden. Ik heb een baan die ik zo goed mogelijk uitvoer: professioneel en vol passie. Ik wil mijn leven in vrijheid leven, zonder angst. Zonder vooroordelen en geweld. Met alleen liefde. Ik ben homoseksueel en ik wil mezelf niet langer verbergen."

De 45-voudig international kan op steunbetuigingen rekenen van zowel Sparta Praag als Getafe, de ploeg waar hij nog tot medio 2026 onder contract staat. 'Jankto sprak enige tijd geleden al met de directie, de trainer en met teamgenoten over zijn geaardheid', schrijft de Tsjechische club in een statement. 'Leef je leven Jakub, je hebt onze steun. De rest doet er niet toe.'

Getafe bezigt soortgelijke bewoordingen. 'Ons grootste respect en onvoorwaardelijke steun aan onze voetballer Jakub Jankto', schrijven de Spanjaarden op Twitter.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s