Wedstrijdverslag

Vrije Kerst baat Liverpool niet: dure nederlaag na penaltymisser Salah

Vrije Kerst baat Liverpool niet: dure nederlaag na penaltymisser Salah

28-12-2021 22:52

Liverpool heeft dinsdagavond dure punten laten liggen en dreigt flink achterop te raken in de titelrace. Leicester City had een 6-3 nederlaag tegen Manchester City nog in de benen en moest vooral in de verdediging improviseren, maar bleef op karakter overeind tegen de nummer twee en won in het eigen King Power Stadium met 1-0.

Liverpool hoefde op Boxing Day juist niet in actie te komen, nadat de wedstrijd tegen Leeds United afgelast werd. Virgil van Dijk kon in Leicester bovendien zijn rentree maken, nadat hij bijna drie weken uit de roulatie was met een coronabesmetting. The Reds kregen in Leicester na een kwartier spelen een strafschop, maar topschutter Mohamed Salah sloot zijn topjaar 2021 af met een misser: de Egyptenaar stuitte eerst op Kasper Schmeichel en kopte in de nastoot tegen de lat.

Schmeichel kreeg even later nog eens de handen op elkaar toen hij op miraculeuze wijze een kopbal van Jordan Henderson voor de lijn tegenhield. De Deen leek kort na rust alsnog te moeten vissen toen Sadio Mané voor hem opdook, maar de Senegalees schoot hoog over. Na een uur spelen was het zelfs het gehavende Leicester City dat op voorsprong kwam. De net ingevallen Ademola Lookman duwde het gaspedaal in en passeerde Alisson Becker in de korte hoek: 1-0.

De gasten hadden nog een half uur om die achterstand te repareren en zetten aan voor een serieus slotoffensief, maar Leicester City hield op het tandvlees stand. Schmeichel moest zich nog één keer onderscheiden na een inzet van Van Dijk, maar hield de bal met zijn voet uit de korte hoek.

Liverpool blijft op zes punten van lijstaanvoerder Manchester City, dat donderdag nog tegen laagvlieger Burnley speelt. Nummer drie Chelsea speelt woensdag thuis tegen Brighton & Hove Albion, kan Liverpool passeren en is zondag de eerste tegenstander in 2022 voor Jürgen Klopp en de zijnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!