Nieuws

Dest krijgt de volle laag in Spanje: 'Een absolute ramp voor Barcelona'

Dest krijgt de volle laag in Spanje: 'Een absolute ramp voor Barcelona'

13-02-2023 12:00
1

De huurperiode bij AC Milan is voor Sergiño Dest tot dusver teleurstellend te noemen. Spaanse media stellen dat FC Barcelona een grote fout heeft gemaakt ooit in zee te gaan met de voormalig rechtsback van Ajax.

Dest werd onlangs uit de Champions League-selectie gehouden bij de Rossoneri en dat schiet onder meer AS in het verkeerde keelgat. Barcelona betaalde in 2020 nog ruim twintig miljoen euro voor de Amerikaans-Nederlandse speler. 'Dest, een ramp op huurbasis voor Barcelona', kopt het medium. 'De huur van Dest aan Milan is een mislukking. Volgens dataleverancier Olocip is Dest de slechtste speler in Milaan en zijn achteruitgang is, sinds zijn opleving bij Ajax, meer dan duidelijk geworden.'

In 2020 waren de verwachtingen nog hoog voor Dest. Barça besloot na twee seizoenen de back uit te lenen. 'Er werd zelfs een niet-verplichte koopoptie van 20 miljoen euro getekend, die nu voor Milan bijna onmogelijk lijkt om te betalen. Zijn lening heeft Barça ook niet geholpen: Dest heeft zichzelf niet in de kijker gespeeld en de verwachting is niet groot dat clubs de komende zomer in de rij staan', besluit AS. Het contract van Dest loopt tot 2025 door in Catalonië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!