Opinie

Complimentenregen voor Frenkie: 'Een buitengewone speler, de baas van het elftal'

Complimentenregen voor Frenkie: 'Een buitengewone speler, de baas van het elftal'

13-02-2023 07:24 Laatste update: 07:54

Frenkie de Jong maakte tijdens de 0-1 zege op Villarreal zondagavond grote indruk. De Spaanse pers was vol lof over het optreden van de Nederlander.

Met een stiftpassje op Robert Lewandowski liet de Oranje-international zien over een bijzonder fijnbesnaarde techniek te beschikken. 'Als hij in de buurt van het zestienmetergebied verschijnt, is hij zeer goed', schrijft Diario SPORT over de bijdrage van De Jong. 'Hij speelde losjes en legde een kapitale partij op de mat. Hij is in uitstekende vorm', aldus het dagblad, die de Nederlander met een 8 beoordeeld voor zijn optreden.

SPORT cover

Mundo Deportivo gaat nog een stapje verder en betiteld De Jong als El Jefe, min of meer te vertalen als 'de baas' van het elftal. De krant zag de afwezigheid van Sergio Busquets als iets positiefs voor de dribbelaar. 'Bij zijn afwezigheid greep Frenkie de Jong de leiding op het middenveld. Hij was de leider in het druk zetten en vond de gaten tussen de linies. Frenkie gaf een masterclass in verticaal voetballen, passen én toonde zijn voetbalintellegentie.'

AS rept in haar berichtgeving over een 'demonstratie' van De Jong. 'Als hij ook nog zulke lepe balletjes op Lewandowski gaat geven, wordt hij een buitengewone speler.' MARCA bezigt tot slot soortgelijke bewoordingen. 'Frenkie nam de teugels van het elftal in handen. Hij speelde heel dynamisch en zette goed druk.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!