Opinie

'Hij is dé smaakmaker van de Eredivisie, steekt er met kop en schouders bovenuit'

'Hij is dé smaakmaker van de Eredivisie, steekt er met kop en schouders bovenuit'

13-02-2023 07:11

Voor Marcel Peeper (57) bestaat er geen enkele twijfel over: Xavi Simons was in de afgelopen Eredivisie-speelronde de Speler van de Week. De Telegraaf-rapporteur ziet daarnaast drie andere PSV'ers tot de grote uitblinkers behoren in het afgelopen voetbalweekend.

Samen met Joey Veerman ziet Peeper Simons 'een mooi duo vormen'. "Veerman kan geweldige dingen met zijn passing", vertelt de oud-international aan De Telegraaf. "Hij zit toch wel tegen Oranje aan, lijkt mij. Dat is direct het rare aan voetbal, want een aantal weken geleden werd hij bij PSV nog gepasseerd."

Ook Jarrad Branthwaite maakt indruk. "Ik snap dat PSV hem afgelopen winter definitief wilde vastleggen, dat laat hij steeds meer zien", vervolgt Peeper, die denkt dat de Everton-huurling 'een heel eind kan komen'. "Maar nu moeten ze er rekening mee houden dat er een gekke Engelse club vele miljoenen meer voor hem zal willen neerleggen komende zomer."

Simons speelde tegen FC Groningen (6-0) niet voor het eerst dit seizoen ijzersterk en verdient volgens Peeper de eretitel van Speler van de Week. "Hij is bij PSV de smaakmaker van het Nederlandse voetbal. Hij steekt er met kop en schouders bovenuit als negentienjarige. Aanvallend gezien is er eindelijk weer een echt toptalent. Soms trekt hij een zuurpruimengezicht, maar dat zegt wel iets over zijn mentaliteit. Ik hoop dat hij die juiste mentaliteit er altijd in zal houden."

Het Elftal van de Week volgens Peeper: Ruiter; Branthwaite, Geertruida, Goes; Veerman, Mijnans, Simons; Bakayoko, Cerny, Kudus, Karlsson

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!