Nieuws

Akelig nieuws voor Vormer: middenvelder lang uit de roulatie door sleutelbeenbreuk

Akelig nieuws voor Vormer: middenvelder lang uit de roulatie door sleutelbeenbreuk

12-02-2023 23:26

Het seizoen van Ruud Vormer zit er waarschijnlijk al op. De speler van Zulte Waregem viel vroeg uit in de competitiewedstrijd tegen KV Oostende (1-1). Achteraf blijkt dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken.

Het was in de achttiende minuut toen de oud-speler van onder meer Feyenoord, AZ en Roda JC het veld geblesseerd moest verlaten. "Vandaag rekenden we op Ruud om ons aan de overwinning te helpen, maar in de eerste minuut werd hij het slachtoffer van een idioot duel", aldus Zulte-trainer Mbaye Leye na afloop tegen Sporza.

Hij vertelt het noodlottige nieuws en spreekt van een enorme aderlating. "Ruud heeft een sleutelbeenbreuk opgelopen. Hij zal ons daardoor lang niet kunnen helpen in de strijd tegen degradatie. Dit is een zwaar verlies voor ons, maar we gaan ook zonder hem slagen in ons project."

Zulte Waregem staat momenteel zestiende van de achttien ploegen die de Belgische Jupiler Pro League rijk is. De onderste drie degraderen rechtstreeks. Het gat met de veilige vijftiende plaats bedraagt vier punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!