Wedstrijdverslag

Napoli doet plicht in lastige zege op Cremonese, landstitel ligt voor het grijpen

Napoli doet plicht in lastige zege op Cremonese, landstitel ligt voor het grijpen

12-02-2023 23:12
1

Napoli is steeds dichter bij de eerste landstitel sinds 1990. Thuis tegen hekkensluiter Cremonese won de trotse koploper van Italië met 3-0, al ging dat alles behalve eenvoudig.

De Gli Azzuri waren beter, hadden het meeste balbezit en creëerden het vaakst kansen, maar Cremonese gaf niet op. Ook niet toen de wedstrijd al lang beslist was. De offensieve kracht van de thuisploeg werd meteen bij de aftrap al geïllustreerd toen acht spelers meteen de helft van de tegenpartij bestormden.

Na een dikke twintig minuten was het de Georgische talisman Khvicha Kvaratskhelia die met een schuiver vanaf links voor de voorsprong zorgde. Wie had verwacht dat Napoli met het oog op de aankomende achtste finale van de Champions League het daarna kalm aan zal gaan doen, kwam bedrogen uit. Ook na de intikker van Victor Osimhen in de 65ste minuut en de volley van Eljif Elmas, bleven de Napolitanen gaan. De defensieve inspanningen van Cremonese vielen echter te prijzen.

Spirit die ervoor zorgt dat het winnen van de Scudetto eigenlijk niet meer mis mag en kan gaan voor Napoli. Het gat met nummer twee Internazionale bedraagt nu maar liefst zestien punten, al hebben zij nog een wedstrijd te goed. Cremonese staat daarentegen hopeloos onderaan. De club moet in het restant van het seizoen elf punten inlopen om degradatie te voorkomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!