Barcelona verstevigt koppositie in Spanje dankzij nipte zege op Villarreal

12-02-2023 22:58 Laatste update: 23:59

FC Barcelona heeft wederom goede zaken gedaan in de strijd om de Spaanse landstitel. Op bezoek bij Villarreal wonnen Frenkie de Jong en co. met 0-1, al hadden beide ploegen veel meer doelpunten kunnen maken. Het gat met Real Madrid, dat dit weekend in Marokko streed om de wereldbeker voor clubs, werd vergroot tot elf punten.

Na zeven minuten leek Robert Lewandowski al te tekenen voor de vroege openingstreffer, maar het vizier bleek nog niet helemaal op scherp te staan bij de Poolse spits. Na een splijtende pass van Pedri was het keeper Pepe Reina die zijn doel vooralsnog schoon hield. Dat duurde namelijk niet lang. Tien minuten later deed Pedri wat Lewandowski naliet. Barcelona onderschepte de bal op het middenveld, combineerde kort en snel en vond de jongeling uiteindelijk in de zestien. Hij plaatste de bal koeltjes in het doel voor de 0-1.

Tien minuten voor rust werd Villarreal-coach Quique Sétien gedwongen te wisselen. De knie van Francis Coquelin maakte een onnatuurlijke beweging in een duel met Franck Kessié, waardoor de Fransman met veel pijn het veld verliet.

Villarreal kreeg vlak voor het einde van de eerste helft nog een grote kans via José Luis Morales, maar oog in oog met Marc-André ter Stegen schoot de aanvaller de bal in het zijnet. De thuisploeg kwam vervolgens aardig uit de kleedkamer. Ronald Araújo moest er met een geweldige ingreep namelijk voor zorgen dat het niet al snel 1-1 werd. In de absolute slotfase leek die alsnog te vallen, maar het doelpunt van Samuel Chukwueze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Zodoende verstevigt Barcelona haar koppositie in La Liga. Real Madrid heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan daarom binnenkort de onderlinge marge weer verkleinen tot acht punten. De Catalanen treden aanstaande donderdag in de tussenronde van de Europa League aan tegen Manchester United en maken nog altijd kans om het seizoen af te sluiten met drie prijzen.