Transfernieuws

'Barcelona bezig met eerste transfer van '22/'23: principeakkoord met Azpilicueta'

'Barcelona bezig met eerste transfer van '22/'23: principeakkoord met Azpilicueta'

29-12-2021 10:19

FC Barcelona versterkte zich dinsdag met Ferran Torres en lijkt zijn eerste aanwinst voor het seizoen 2022/2023 ook al binnen te hebben. Volgens de doorgaans betrouwbare Gerard Romero van RAC1 zal César Azpilicueta na dit seizoen overkomen van Chelsea, zodra het contract van de 32-jarige back afloopt.

Azpilicueta verruilde Olympique Marseille in 2012 voor Chelsea en gaat de tien jaar volmaken, maar lijkt daarna dus transfervrij te gaan vertrekken. De 36-voudig international van Spanje heeft al een principeakkoord bereikt met FC Barcelona, meldt Romero. Beide partijen hebben elkaar nog niet definitief de hand geschud, maar het gaat nu aankomen op de laatste details.

Barça wil koste wat kost een nieuwe vleugelverdediger aantrekken, aangezien de posities rechts en links achterin mager bezet zijn. Óscar Mingueza en Ronald Araújo zijn van nature centrale verdedigers, Sergiño Dest valt niet in de smaak bij trainer Xavi, verloren zoon Dani Alves wordt na dit seizoen alweer 39 en Jordig Alba is feitelijk de enige volwaardige optie op links.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!