Nieuws

St. Juste gelinkt aan Oranje: 'Het gaat voornamelijk om de concurrentie'

St. Juste gelinkt aan Oranje: 'Het gaat voornamelijk om de concurrentie'

12-02-2023 19:46 Laatste update: 19:53

Jeremiah St. Juste kan in de toekomst wellicht een interessante optie zijn voor het Nederlands elftal, stelt Danny Blind. De verdediger van Sporting Portugal stond in de periode van bondscoach Louis van Gaal al op de radar.

St. Juste maakte afgelopen zomer voor tien miljoen euro de overstap van FSV Mainz 05 naar Sporting. De 26-jarige verdediger stond in zijn periode in Duitsland al op de radar van Oranje vertelt Blind, die destijds de assistent-trainer van het Nederlands elftal was. Blind vindt dat St. Juste nog voldoende ruimte voor verbetering heeft. "Met name het onrustige doordekken. Hij is enorm gedreven, maar je moet weten wanneer je tot het gaatje door moet gaan of wanneer je juist positioneel de zaak ophouden", verklaart hij bij Ziggo Sport.

De voornaamste reden dat de verdediger niet werd opegroepen voor Oranje was de behoorlijke concurrentie op zijn positie. "De concurrentie was het allerbelangrijkste element. Bij Mainz deed hij het enorm goed. Maar ja met De Vrij, Timber, Van Dijk en noem ze maar op...", vertelt Blind. "Ik vind het wel positief dat hij bewust een stap heeft gemaakt naar de top van Portugal, wat toch hoger is dan Mainz. Om uiteindelijk die kloof naar het Nederlands elftal te verkleinen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!