Transfernieuws

'Ajax slaat eerste bod af, Shakhtar heeft nu 15 miljoen euro over voor Neres'

'Ajax slaat eerste bod af, Shakhtar heeft nu 15 miljoen euro over voor Neres'

29-12-2021 10:06
0

Ajax gaat David Neres mogelijk nog kwijtraken tijdens de komende winterse transferperiode. De Braziliaanse vleugelaanvaller komt niet veel aan spelen toe in Amsterdam en staat in de concrete belangstelling van Shakhtar Donetsk.

Volgens de Braziliaanse tak van Goal hebben de Oekraïners zelfs al een eerste bod neergelegd bij Ajax. De Amsterdammers hebben hiervoor bedankt, maar Shakhtar - dat een half jaar geleden Lassina Traoré al overnam van Ajax - zou nu een tweede bod van circa vijftien miljoen euro voorbereiden. Neres staat nog anderhalf jaar onder contract bij Ajax.

De 24-jarige buitenspeler speelt sinds begin 2017 in Amsterdam, nadat hij werd gescout bij São Paulo FC. In honderdtachtig officiële optredens in clubverband was hij goed voor 47 doelpunten en 41 assists en speelde hij zich bovendien in de kijker bij de Braziliaanse nationale ploeg. Tijdens de eerste helft van dit seizoen liep het echter niet bij Neres, die de concurrentiestrijd van spelers als Antony en Dusan Tadic voorlopig verloren heeft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie