Nieuws

Silva kijkt zijn ogen uit bij PSV: 'Hier heb ik De Jong voor me, een topaanvaller'

Silva kijkt zijn ogen uit bij PSV: 'Hier heb ik De Jong voor me, een topaanvaller'

12 februari - 07:56 Laatste update: 08:13

Fabio Silva is als een kind zo blij met zijn eerste doelpunt voor PSV. De aanvaller kwam afgelopen winter op huurbasis naar Eindhoven, en geniet van de aanvallende kwaliteiten om hem heen bij de club.

Silva moest PSV gaan voorzien van een extra aanvallende impuls. De huurling had slecht 42 Eredivisie-minuten nodig om het net te vinden en was daar dolgelukkig mee. "Dit is een monsterzege. We hebben de wedstrijd gecontroleerd", begint Silva op de persconferentie. "Het is belangrijk voor ons om deze resultaten te halen, zodat we in de buurt van onze concurrenten blijven. We maken kans om prijzen te winnen dit seizoen. Daar moeten we elke dag voor vechten. Maar we moeten niet te veel met de toekomst bezig zijn, want dan vergeet je plezier te halen uit het heden."

Silva ziet zich bij PSV omringt met (voormalig) topspitsen en kijkt zijn ogen uit. "Hier heb ik Luuk de Jong voor me. Dat is een topaanvaller, die bij grote clubs als Sevilla en Barcelona heeft gespeeld. Van hem kan ik veel leren en ik moet het laten zien in de speelminuten die ik krijg." Ook de trainer van PSV, Ruud van Nistelrooij, is een voorbeeld voor de Portugees. "Meteen na de eerste training heb ik het met hem een kwartier gehad over traptechniek. Ik leer zoveel van hem. Hij was een van de beste aanvallers ter wereld. Het is voor mij als 20-jarige heel speciaal om met hem te kunnen werken. Dit is voor mij nu de goede vervolgstap in mijn carrière."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie