Nieuws

Reden absentie Bergwijn bij Southampton – Tottenham Hotspur opgehelderd

Reden absentie Bergwijn bij Southampton – Tottenham Hotspur opgehelderd

28-12-2021 19:16 Laatste update: 29-12-2021 06:56

Antonio Conte heeft de afwezigheid van Steven Bergwijn nader verklaard. De Nederlander ontbrak in de selectie van Tottenham Hotspur voor het uitduel met Southampton, door een blessure.  

Op de persconferentie na afloop van het duel dat voor The Spurs in een teleurstellend 1-1 gelijkspel eindigde op bezoek bij Southampton, verklaart manager Conte de absentie van de buitenspeler. "Steven is geblesseerd. In de wedstrijd tegen Crystal Palace voelde hij opeens wat aan zijn kuit en hij is geblesseerd, net als Giovani Lo Celso, Cristian Romero en Ryan Sessegnon." 

Over het verwachte herstel van Bergwijn doet Conte geen uitspraken. Ondanks het teleurstellende gelijkspel - Tottenham speelde ruim een helft met een man meer - bereikte de Italiaan een mijlpaal bij zijn werkgever. Hij is de eerste oefenmeester die in zijn eerste zeven Premier League-wedstrijden met The Lilywhites ongeslagen is gebleven. Dat lukte geen enkele oefenmeester in de historie van de club uit Noord-Londen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!