Fortuna Sittard zegeviert in Emmen met uitgerekend Ozyakup als matchwinner

11-02-2023 23:14 Laatste update: 23:42

Fortuna Sittard heeft goede zaken gedaan tegen FC Emmen. De Limburgers sloegen in het slot van het duel toe en wonnen met 0-1 door een doelpunt met emotionele lading van Oğuzhan Özyakup.

Voorafgaand aan het duel tussen Emmen en Fortuna werd er een minuut stilte gehouden, zoals bij elke andere Eredivisiewedstrijd het geval is. Een mooi moment, wat extra emotioneel was voor de Özyakup, Burak Yilmaz en Dogan Erdogan, de Turkse spelers van die namens de Limburgers op het veld stonden.

Het was Emmen dat het meest gevaarlijk aan de wedstrijd begon en dat ook in de eerste helft bleef. Het gevaar kwam vooral van Mark Diemers, die afgelopen week nog op prachtige wijze scoorde tegen PSV. Eerst trok hij de bal goed voor maar die werd net overgeschoten, waarna hij zelf het Sittardse doel onder vuur nam. Eén keer werd Fortuna gevaarlijk: Yilmaz werkte een bijna niet te missen kans naast de paal.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd langzaam en kreeg Fortuna wat meer kansen. Dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt. Uitgerekend Ozyakup was degene die FC Emmen-doelman Mickey van der Hart wist te passeren. De Turk vierde het doelpunt met een shirt waarop een boodschap stond die bestemt was voor alle Turken.

Door de overwinning klimt Fortuna weer een plekje op de ranglijst. De Limburgers staan op de tiende plaats. Emmen staat met een zestiende plek net onder de degradatiestreep en ziet SC Cambuur dichterbij komen. De Friezen pakten een punt tegen NEC.