Wedstrijdverslag

PSV veegt Groningen van de mat: Silva één van zes verschillende doelpuntenmakers

PSV veegt Groningen van de mat: Silva één van zes verschillende doelpuntenmakers

11 februari - 21:51 Laatste update: 21:53

PSV heeft zaterdagavond gehakt gemaakt van een onthutsend FC Groningen. In het Philips Stadion was men getuige van een afgetekende 6-0 zege.

Het was de tweede keer in één week tijd dat PSV het in eigen huis mocht laten zien. Afgelopen woensdag speelde de ploeg van Ruud van Nistelrooij al in het bekertoernooi tegen FC Emmen, waar met 3-1 van werd gewonnen. Zaterdagavond was het de beurt aan Groningen om het Eindhovense veld te betreden.

In de twaalfde minuut van het duel werd er aandacht besteed aan de ernstig zieke Thijs Slegers. De supporters van PSV en Groningen schenen massaal met hun lampjes en zongen de perschef toe, die zelf ook in het stadion aanwezig was.

De wedstrijd begon zoals hij eindigde: een aanvallend PSV dat Groningen met de rug tegen de muur zette. Na het kippenveld moment begon PSV met het creëren van grote kansen. Ibrahim Sangaré kopte namens de Eindhovenaren nog op de lat, maar niet veel later werd de ban gebroken. Luuk de Jong maakte een einde aan zijn doelpuntendroogte in de Eredivisie door een afgemeten voorzet van Xavi Simons binnen te werken.

Na de rust was het diezelfde Simons die van zijn bijrol een hoofdrol maakte. De middenvelder draaide op schitterende wijze achter het standbeen open en kegelde de bal vanaf een meter of zestien in de winkelhaak. Uiteindelijk maakte Jarrad Branthwaite – die tegen Emmen ook al twee keer scoorde – en Johan Bakayoko – die een goede wedstrijd speelde – het feest compleet. Ook Fábio Silva wist tot scoren te komen. De ingevallen Portugees maakte zijn eerste doelpunt voor PSV na een goede voorzet van Jordan Teze. Het slotakkoord kwam op naam van Guus Til, die de bal binnen hakte. 

Door de overwinning van PSV ligt de druk nu weer bij Ajax en Feyenoord, die zondag in actie komen tegen respectievelijk RKC en SC Heerenveen. Groningen is nu de hekkensluiter van de Eredivisie doordat SC Cambuur een punt pakte tegen NEC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s